Udang Galah Jenggo Goreng Ikut Suka Ku

Udang Galah Jenggo Goreng Ikut Suka Ku

Udang Galah Jenggo Goreng Ikut Suka Ku

Kepada yang suka makan jenggo ( udang galah udang laut) cubalah resepi ini, mudah dan memang sodap. resepi terbaik untuk jenggo dan gengnya, kalau di restoran dah tentu satu hidangan dalam anggaran rm 80.00 . buatlah sendiri di rumah senang aje bro! bahan2nya. jenggo banyak mana ikut suka anda lah, kecik besar semua boleh. Tali hanya perlu sentiasa tegang ketika bertarung dgn jenggo. sedikit tip2 dan petua2 yg kami dapati dari otai2 jenggo di kawasan ini ilah saperti berikut: 1) jika anda ingin memancing jenggo bersaiz besar, guna umpan anak udang beras. 2) rajin dan kerap memeriksa umpan, kerana jenggo besar lebih suka makan secara senyap. Resepi udang galah goreng bercili. 500 g udang galah ( di bersihkan ) 1 labu bawang besar ( dipotong dan di tumbuk ) 3 ulas bawang putih ( ditumbuk) 1 2 inci halia ( ditumbuk ) 3 sudu besar cili kisar. 2 sudu besar sos cili. 1 batang serai ( di ketuk ) gula secukup rasa. Udang galah alias jenggo merupakan spesis pemangsa yg sentiasa menjadi idaman kaki2 pancing. memancing jenggo ini sebenarnya memerlukan ketelitian, kesabaran dan keseniannya yg tersendiri. biasanya jenggo lebih mudah dipancing dgn menggunakan sampan atau perahu disbbkan mudah untuk beralih tempat dan mencari lubuk. Masak lemak udang galah bahan bahan udang galah fresh @ mancing sendiri ( saiz jenggo ) bawang merah blend bawang besar.

Udang Galah Jenggo Goreng Ikut Suka Ku

Udang Galah Jenggo Goreng Ikut Suka Ku

Menjenggo pada 02 07 2011 bersama wak puyim,sedo & the gang. ahli yg turut serta dalam komplot jenggo sungai manggis semasa berada di jeti. menunggu tauke bot menurunkan bot dan persiapan barang barang untuk menuju kelubuk. bro sedo merempit menuju ke lubuk dimana jenggo sedang menunggu umpan dilabuhkan. Makan mee goreng udang galah di d'muara seafood kuala tatau lagi. sunah sakura 10 24 2020 12:30:00 pm bintulu , makan , makanan , sarawak , seafood. makan mee goreng udang galah di d'muara seafood kuala tatau lagi | ni cerita masa balik kampung awal bulan hari tu. hari sabtu, jemput encik suami dari bintulu airport, kami terus ke kuala tatau. Tanjung karang. 1)roslan 0122378484. 2)hj mad 0193839845. teluk intan. jeti batu 5. musa 019 4722386. jeti pak ali batu 3. pak ali 012 4527905. sungai manggis.

Udang Galah Jenggo Goreng Ikut Suka Ku

Udang Galah Jenggo Goreng Ikut Suka Ku

Resepi Nasi Goreng Udang Galah Yang Memang Sedap

Resepi Nasi Goreng Udang Galah Yang Memang Sedap

Cara Siang Udang Galah @ Jenggo Paling Mudah

ragam indonesia, 3 desember 2018 "ragam indonesia" tayang setiap hari senin jum'at pukul 07.00 07.30 wib udanggalahniah #sepitbiruniah #niah. mancing udang galah dgn cg sedi ngn poktar. udanggala #udang #udangciken udang gala besar besar digoreng di bikin ciken criespy. selamat mencoba. hai guys kembali bersama saya "leo tkf" dalam channel "stories teller" ! kongsi resepi masakkan udang galah paling sedap! assalamualaikum geng so hari ni aku nak mancing udang galah kat anak sungai endau,kali ni amat mencabar sikit,tetap bersyukur ada hasil sang jenggo memang ibu ibu ini pandai sekali mancing udang galah. sertai saluran ini untuk mendapatkan akses kepada manfaat: channel uczqkzdcim 0a5set4ogaxcw join ini baru pesta!! mungkin ini 2 hari sebelum nya saya ada beroleh 1.9,kali ini trip balas dendam sebelum nya kt main d hulu, kali ini kt main d hilir, lubuk pabong syukur alhamdulillah ada

Related image with udang galah jenggo goreng ikut suka ku

Related image with udang galah jenggo goreng ikut suka ku

© 2021 Template Mikrotik - Proudly powered by theme Octo