Syarahan Kepentingan Kokurikulum

Syarahan Kepentingan Menyertai Aktiviti Kokurikulum

Syarahan Kepentingan Menyertai Aktiviti Kokurikulum

Tajuk syarahan saya pada petang ini ialah kepentingan kokurikulum . hadirin sekalian, secara umumnya tajuk ini membawa maksud bahawa aktiviti kokurikulum di sekolah dapat memupuk dan membentuk keperibadian unggul seseorang pelajar. Tajuk syarahan kamu ialah faedahfaedah menyertai kegiatan kokurikulum tulis syarahan kamu itu selengkapnya. terima kasih tuan pengerusi majlis,barisan panel hakim yang arif lagi bijaksana,guru guru serta rakan rakan sekalian. pada hari ini saya akan menyampaikan satu syarahan yang bertajuk faedah faedah menyertai kegiatan kokurikulm. Syarahan kepentingan menyertai aktiviti kokurikulum cute766. karangan pt3 kebaikan menyertai aktiviti kokurikulum aktiviti kokurikulum merupakan satu daripada elemen yang terdapat dalam pendidikan di sekolah. antara kebaikan aktiviti kokurikulum ialah murid murid dapat mengisi masa lapang dan tidak terjebak dengan gejala negatif. Selain itu, aktiviti sukan dan permainan yang kita sertai semasa kegiatan kokurikulum dapat membina kecerdasan fizikal dan mental kita. sebagai mengakhiri syarahan saya pada pagi ini, saya ingin menegaskan bahawa kegiatan kokurikulum banyak memberi faedah dan kebaikan kepada kita khususnya para pelajar. Aktiviti kokurikulum ini amat dititik beratkan di setiap sekolah mahupun institusi pengajian. aktiviti kokurikulum mempunyai banyak faedahnya kepada pelajar. berikut merupakan faedah faedah aktiviti kokurikulum. 1. amalan gaya hidup sihat. aktiviti kokurikulum dapat mengekalkan gaya hidup sihat dalam kehidupan setiap pelajar.

Kepentingan Kokurikulum Kepada Pelajar

Kepentingan Kokurikulum Kepada Pelajar

Antara faedah kegiatan kokurikulum ialah dapat mengisi masa lapang. dengan menyertai aktiviti kokurikulum, kita tiada masa untuk bergaul dengan budak budak nakal atau kacang hantu.secara tidak langsung akan dapat menghindari diri kita daripada terjebak dengan gajala sosial. Kokurikulum ialah aktiviti di luar kelas. kokurikulum terdiri daripada persatuan,permainan dan unit beruniform. banyak kebaikan yang diperoleh jika murid murid menyertai aktiviti kokurikulum. antara kebaikan aktiviti kokurikulum ialah murid murid dapat mengisi masa lapang dan tidak terjebak dengan gejala negatif. Syarahan kepentingan menyertai aktiviti kokurikulum . syarahan kepentingan kokurikulum . for more information and source, see on this link : https:.

Johan Pidato Kpm 2020 Pidato Spontan Halimatul Saadiah Binti Pairit

johan pidato kpm 2020. adik halimatul saadiah binti pairit. karnival bahasa melayu peringkat kebangsaan 2020 secara atas ko akademik ihtifal ilmi dalam talian 2020. pdpr2021. pertandingan syarahan bahasa melayu piala perpaduan perdana menteri bagi sekolah sekolah sjkc dan sjkt peringkat kebangsaan kali ke 34 tahun bahasa melayu kontekstual ipg kampus bahasa melayu. created using powtoon free sign up at powtoon create animated videos and animated presentations for free. powtoon is a free pertandingan syarahan bahasa melayu piala perpaduan perdana menteri bagi sekolah sekolah sjkc dan sjkt peringkat kebangsaan kali ke 34 tahun bahasa melayu tingkatan 4 2.1.1 membaca teks syarahan dan pidato dengan sebutan dan intonasi yang betul, nada yang sesuai serta kepantasan yang

Related image with syarahan kepentingan kokurikulum

Related image with syarahan kepentingan kokurikulum